Kazah gyerekharcosokat képez az Iszlám Állam – videó

Legújabb propaganda videójában gyerekkatonákat mutogat Kalasnyikovokkal az Iszlám Állam. Az ideológiai és katonai kiképzést kazah gyerekek kapják.

Nemcsak osztrák kamaszok és nyugati fiatalok, de közép-ázsiaiak is csatlakoztak az Iszlám Államhoz az utóbbi időben. Miközben ezen államok, beleértve Kazahsztánt is, többségi társadalma elítéli a radikális dzsihád harcosok ideológiáját, az arra fogékony kisebbség igyekszik kapcsolatba lépni velük.

Így történt, hogy legalább 300 kazah állampolgár utazott Szíriába, derül ki a Kazah Nemzetbiztonsági Tanács adataiból. Nurtaj Ajkajev, a tanács elnöke arról is beszámolt, hogy közülük 150-en nők.

Nemcsak a szíriai és iraki, de a külföldi hívek képzésére is nagy figyelmet fordít az Iszlám Állam. „Arabul tanítani a külföldi harcosokat nagyon fontos számukra, mivel az emberek szívét és lelkét meg akarják nyerni a célterületeken. Azért képzik ki a gyerekeket […], hogy kialakíthassák a harcosok új generációját” – magyarázta Andreas Krieg, a londoni Kings College Védelmi Tanulmányok Tanszékének kutatója a Daily Mail cikkében.

A brit honlap az Iszlám Állam legújabb propagandavideója miatt faggatta a szakértőt, amelyben kazah gyerekeket képeznek a dzsihádista harcosok. A terrorcsoport médiaközpontja, az Al Hayat hétvégén hozta nyilvánosságra a „Race Towards Good” című kisfilmjét.

{youtube}iJZnYQu6OrA{/youtube}

A felvételeken felváltva beszélnek kazahul és arabul. „Arra készülnek, hogy a hitetlenekl és a többistenhívők ellen harcoljanak” – magyarázza az egyik kazah harcos.

A terepszínű egyenruhába öltözött gyerekeket egy kazah vallási vezető tanítja az osztályteremben: „Mi ettől az áldástól messze töltöttük a gyerekkorunkat. Bennünket az ateizmus szerint neveltek és Allah menedéke megtaláltatott” – mondja a kamerába. Hangsúlyozza, ezek a gyerekek boldogok, a Korán és a Szunna szellemében élnek.

A nyelvtanulás és a Korán-magyarázatok után katonai kiképzés következik. A fegyverhasználaton és taktikai oktatáson kívül gimnasztikai gyakorlatokat is végeznek. A csapatban ülő gyerekek végül világgá kiáltják: „Meg fogunk ölni, hitetlen. Ha Isten is úgy akarja, lemészárolunk”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez