Mosolyogj szabadon

Úgy tűnik, hogy Szaúd-Arábiában az “Ölelj szabadon” nevezetű kampány elérte a célját, valóságos társadalmi mozgalmat indított el, annak ellenére, hogy a vallási rendőrség letartóztatta a szervezőket. Szinte egymás után alakulnak meg különböző civil csoportok, akik számos – gyakran provokatív – akciót hajtanak végre a monarchiában. Most egy “Mosolyogj szabadon” csoport jött létre Jeddah városában.

Jeddah városában szaúdi fiatalok egy mosolygós kampányt indítottak, mivel szerintük ez egy régi hagyomány, amit újra be kellene vezetni az Öbölben.

A szaúdi városban Mosolyogj! Ez a szunna! feliratú táblákkal vonultak ki a fiatalok. A szunna nem más, mint a próféta által kijelölt és követett út, s a szervezők szerint a mosolygás olyan energiákat közvetít az emberek között, amelyet Mohamed próféta is megemlített.

Eltérően az eddigi akcióktól – ölelj szabadon ( http://www.keletport.hu/index.php/eletmod/103-obol/216-olelj-szabadon-szaud-arabiaban ) és csókolj szabadon ( http://www.keletport.hu/index.php/hirek/222-borton-a-szabad-csokert ) – ezt a kezdeményezést a szaúdiak és vallási tudósok is teljesen pozitívan fogadták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez