A sivatagi autópályák ördöge

Dubaj leginkább arról híres, hogy a legjobb szállodákkal rendelkezik a világon, de jövőre már az emirátusoké lesz az egyik leggyorsabb autó is, amely akár 500 km/h sebességgel fog tudni száguldani a sivatagi autópályákon.

Az Extrém Gépjárművek Ipara nevű emírségi fejlesztési vállalat terméke teljesen elkápráztatta a múlt havi Dubaj Motor kiállítás látogatóit.

“Amikor én és a bátyám még gyerekek voltunk, volt egy nagy ötletünk. Csodálkoztunk azon, hogy az Egyesült Arab Emírségnek nincs saját gépkocsija. Eldöntöttük, hogy egy nap megcsináljuk. Természetesen ezen mindenki mosolygott, senki nem vette komolyan az elképzelésünket. Azt mondták, hogy ezt hagyjuk az amerikaiakra és más autógyártó nemzetekre. De most itt vagyunk, 2006 óta titokban sikerült elkészítenünk az első emírségi gépjárművet “ – jelentette ki Rashid Al Attar, a vállalat elnöke.

Bár a gazdag testvérpáros ismert arról, hogy egzotikus gépjárműveket gyűjtögetnek – egyes források szerint a Batmobil egyik példánya is megtalálható a garázsukban – de most nem az a céljuk, hogy egy újabb “különlegességre” tegyenek szert. Egy saját márkát akarnak bevezetni, saját fejlesztésből és tőkéből előállítani egy új “extrém osztályű”, azaz legalább 400 km/h sebességű sportautót.

Lényegében, a gumiabroncsot leszámítva, a testvérpár vállalata állít elő minden alkatrészt. A jármű alváza alumíniumból áll, miközben az egész gépjármű teste szénszálas kivitelezés. A motor négy turbókompresszorral felszerelt V16-os. 5,000 lóerős és legalább 500 km/h sebességgel képes száguldani. – jelentette ki Al Attar.

Több adatot azonban nem voltak hajlandóak elárulni az autóról, helyette inkább a termékük megvásárlására buzdítanak: ” Jebel Aliban lesz majd a gyárunk, ahol minden jövőbeli vásárlónk személyesen is kipróbálhatja az új dubaji csodát. Természetesen a vevőink köre korlátozott számú lesz, mert számunkra rendkívül fontos, hogy kinek adjuk el a járművet, mivel az illető Dubaj történelméből is fog kapni egy keveset. “

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez