Emberi testrészek hullottak az égből Szaúd-Arábiában

Tisztára mint egy thrillerben: emberi testrészek hullottak ma a szaúd-arábiai Dzseddára. A rendőrök szerint egy olyan ember maradványai lehettek, aki egy repülőgép futómű-házában rekedt: ott, ahova a kerekeket húzzák vissza a felszállás után.

A szaúdi rendőrökhöz kora délután érkezett be hívás egy szemtanútól, aki azt látta: emberi testrészek potyognak az égből Dzsedda Musrefa kerületében. A Vörös tengeri város hatóságai egyből arra gondoltak: egy repülőgépen elbújt ember járhatott szerencsétlenül. Vannak ugyanis potyautasok, akik úgy próbálnak átjutni a határokon, hogy elrejtőznek a futómű-házban. Sokan közülük halálra fagynak, amikor a gép eléri az utazómagasságot, de akadnak, akik életben maradnak.

2010-ben a bejrúti repülőtér igazgatója azért mondott le, mert egy ember, akinek sikerült kijátszania az alkalmazottak figyelmét, és feljutnia egy szaúdi gépre, meghalt. A potyautas testét egy karbantartó találta meg a rijádi reptéren, amikor landolás után átnézte az Airbus 320-ast. Az akkori híradások szerint a gép utasai felszállás előtt látták a hátizsákos, baseball sapkás férfit a repülő után rohanni. Azt mondták: úgy próbálta leinteni a gépet, mint egy taxit, és miután egyszer megbotlott, tovább rohant a repülő után. Az utasok és az utaskísérők tájékoztatták a pilótát, ám ő nem tett semmit, folytatta a felszállást, anélkül, hogy informálta volna a bejrúti irányítótornyot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez