Gyerekmolesztáló videó miatt háborognak a szaúdiak

Szaúd-Arábiában sokan emelték fel a hangjukat a gyerekek védelmében, mióta csaknem 200 ezren osztottak meg egy videót, amelyen iskolai egyenruhába bújt kislányt molesztál egy férfi egy liftnél. A felvétel tényleg hihetetlen: a férfi körülnéz, hogy látja-e bárki is, aztán felemeli a 7 éves kislány szoknyáját, és elkezdi simogatni a gyereket.

A molesztálót azóta elkapták a rendőrök. Azt mondják: viselkedési zavarokkal küzd a húszas éveiben járó férfi. A 47 másodperces felvételt délutánig 175 ezren nézték meg. De aztán több videó is kikerült ugyanerről a jelenetről, más-más szemszögből forgatva. Hogy az amatőr filmkészítők miért nem léptek közbe a történtek rögzítése helyett, arról nem szólnak a híradások.

{youtube}0-2YoA36u0Y{/youtube}

A 175 ezer néző egy része ugyanakkor a közösségi mádiában követel példás büntetést. Már több hashtag is született a Twitteren, az egyiknek az a címe, hogy Egy fickó szexuálisan zaklat egy kislányt, egy másiknak meg az, hogy Ne nyúlj hozzám. A kommentelők szigorú büntetést követelnek. És azt, hogy a szülők tanítsák meg a gyerekeiket arra, hogyan védjék ki az ilyen eseteket. Erről egyébként az utóbbi címen (Ne nyúlj hozzám…) gyerekkönyv is jelent meg: ez arról szól, hogyan viselkedjenek a kicsik idegenekkel.

A legtöbben azon döbbentek meg, hogy a kislány semmilyen ellenállást nem tanúsított, még csak nem is kiáltott. Aligjhanem tekintélyelvű családban nő fel, ahol a felnőttek tettei egy gyerek számára megkérdőjelezhetetlenek. Szaúd-Arábiában egyébként az utóbbi hónapokban egyre többen követelnek odafigyelést a gyerekek zaklatására. Tavaly egy olyan videó került ki, amelyen egy férfi ragasztószalaggal rögzített egy kisfiút a falhoz, aztán mosolyogva pózolt előtte a kanapén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez