Kicsit berágott Katarra Gordon Ramsay

Kicsit neheztel Gordon Ramsay Katarra. A nem éppen visszafogott modoráról ismert brit sztárséftől ugyanis elkobozták a reptéri vámosok azt az üveg Dom Pérignont, amelyet egy barátjától kapott a születésnapjára. Most azt mondja: mekkora buli lesz majd, ha a brit fociszurkolók ásványvizeket bontanak  a 2022-es vébén egy-egy csapatgyőzelem után.

Gordon Ransayt a dohai reptéren állították meg a vámosok, akik “csempészárut” találtak nála: egy üveg drága pezsgőt, amit éppen egy barátjától kapott a szülinapjára, és még nem nyitotta ki. Az országba tilos alkoholt bevinni, így az étel- és borrajongó séfnek el kellett búcsúznia a palacktól. Katar most kíméletlen, nemrégiben szigorította a tilalom betartásának ellenőrzését.

A nemzetközi celebritás nem is rejtette véka alá az értetlenségét és a rosszallását, amikor az incidens után sajtóértekezletet tartott Dohában. A téma persze nem ez volt, hanem a saját katari éttermei. De az incidensről ezeknél is több szó esett. Ramsey azt mondta az Arabian Business-nek: most fordult elő vele először, hogy megállították a vámnál. Behívták egy kis irodába, elkobozták tőle a palackot. Nos, ez is először volt életemben, hogy megfosztottak egy Dom Pérignontól – mondta.

A Michelin csillagos séf arra számít, hogy megváltoznak majd az alkoholszabályok Katarban. Mégpedig azzal a figyelemmel, amely az országra irányul majd, amikor a foci vébé házigazdája lesz valamikor nyolc év múlva. Azt mondja, teljesen biztos ebben, hisz Katar rohamosan fejlődő ország, de a megszorítások kemény tereppé teszik. Megpróbálom elképzelni, ahogy a brit szurkolók egy üveg ásványvízzel ünnepelnek majd 2022-ben – teszi hozzá, és jót mulat a saját tréfáján.

Ramsey-nak egyébként nem ez az első esete az alkoholtilalommal: 2011-ben be kellett zárnia egyik dohai vendéglőjét, miután megtiltották az italforgalmazást. De így is maradt két étterme Katarban, ezek az egyedüli Ramsay vendéglők az arab világban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez