A Közel-Kelet legmenőbb szállodái I.

Ha igaz, hogy a pénz beszél, akkor a Közel-Keleten jónéhány fecsegő szállodát találunk. A térség, különösen az Öböl vidéke már jóideje híres extrém és méregdrága épületeiről. Most 13-at mutatunk meg a legelegánsabbak és legflancosabbak közül. Azokat, Törökországtól az Öblön és Izraelen keresztül egészen Egyiptomig, amelyek a végső luxust kínálják az arannyal bélelt zsebű utazóknak. Akik persze zömmel szintén közel-keletiek. Ma hetet mutatunk be közülük, de holnap újabb hattal jövünk.

Az Emirates Palace-t Abu Dhabiban 6 milliárd dollárért építették: ez a világ második legdrágább szállodája. Ha valaki 24 karátos arannyal borított falakra és mennyezetre, minden intésére rohanó inasra vagy éppen magánrepülőgépre vágyik, amely kívánság szerint bárhová elszállítja, nos, itt mindezt megtalálja.

emirates-palace
A Burdzs el Arab Dubajban a világ egyetlen 7 csillagos szállodája. A tetőn helikopter leszállóhely, a szobákban 24 karátos arany i-Pad-ek, a bejáratnál Rolls Royce taxik, saját inasok a vendégeknek – ilyen extrák is várják a vitorla formájú hotel vendégeit.

burdzs

 

Még mindig Dubaj: az Atlantis Hotel a Pálma-szigeten. Saját óriásakváriummal, delfinöböllel és víziparkkal. De ha valaki kis hableánynak vagy Nemo kapitánynak szeretné érezni magát, foglalhat víz alatti lakosztályt is. Akkor az egész szobáját tenger és gyönyörűséges vízi élőlények veszik körül.

dubai-underwater-hotel

 

Az isztambuli Ciragan Palace Kempinski a Boszporusz partján az ottomán álom élményét ígéri. Nem olcsón: a szultáni lakosztályáért 30 ezer eurót kér egy éjszakára. Vagyis forintban úgy 9 milliót. De vannak olcsóbb szobái is…

ciragan

Shangri-La Barr Al Jissah Resort and Spa, Omán. A lélegzetelellálító Ománi öböl partján, a háttérben kopár hegyekkel a luxus oázisaként hirdeti magát a hely. Az épületek régi várakat és palotákat idéznek, hagyományos arab motivumokkal, mindössze 15 percre a zajos fővárostól, Muszkáttól.

shangri

Az Akaba Kempinski hotel Jordániában. Minimalista paradicsom a Vörös tenger partján. Amit kínál, azt rengeteg szálloda kínálja arrafelé: saját strand, luxus gyógyfürdő, többféle úszómedence. A különbség a minőségben van, és persze az árban. A királyi lakosztály 3.400 jordán dínár – majdnem másfél millió forint.

jordan_aqba_kempinski-hotel-aqaba_extra_print_the-royal-suite-sitting-dinning-area-1000x370

A bejrúti Gray Hotel. A belváros közepén. Elsőosztályú vonalvezetés, fényűző fürdők, a kulinária csúcsait ostromló éttermek. Olyan szállodaélmény, amelyet soha nem felejt el, aki kipróbálta: főleg, miután megkapja a következő bankkártya-egyenlegét. Viszont a tetőn lévő medencéből tényleg egész Bejrútot be lehet látni.

le-grey

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez