És Asszad még mindig pózol

Lassan három éve lesz, hogy polgárháború dúl Szíriában. De ha valaki csak az elnök Instagramra feltöltött képeit nézegeti, azt hiheti, hogy az élet olyan, mint három éve volt az országban. Sokaknak nem tetszik ez.

Új képet tett fel az Instagramra magáról Basar Asszad. Méretre szabott öltönyben, luxus aktatáskát lóbálva, egyik kezét lazán zsebre téve. Rengeteg kritikát kapott, de a legmegdöbbentőbbek mégis a pozitív megjegyzések. A fenébe is, van stílusa – írja valaki. Aztán akad, aki azt látja fontosnak közölni, hogy ő a legcsinosabb elnök, akit valaha is látott. Megint más, nyilván egy rajongó, azt jegyzi meg: te vagy az életem, Basar, az Isten óvjon.

A negatív kommentek legtöbbje azon akad ki, hogy Asszad úgy pózol, mintha mi sem történt volna. Mintha a rendszere nem tenné azt az ország ellen, amit tesz. Abszurd – mondják. Amikor a menekülteknek nincs mit enniük és felvenniük, az elnök extravagáns öltönyt visel. Vagyis azoknak, akik Asszad Instagramját nézik, halvány gőzük sem lehet arról, hogy mi történik Szíriában. Jóllehet a jövő hónapban lesz három éve, hogy az erőszak tombol az országban, és már 130 ezer emberrel végzett, köztük sok-sok civillel.

A tárgyalások Genfben még meg sem kezdődtek, miközben a rezsim bombákkal, sőt piszkos hordóbombákkal szórja az ellenzéki kézen lévő városokat, de az Instagram világában minden rózsaszínű – írja az ynet.news. Asszad mindig mosolyog, vendégeket fogad, felesége, Aszma pedig szíriaiakkal cseveg, gyerekeket ölelget és kisbabákat csókolgat.

asszad3

asszadsok

asszad4

asszad5

asszad6

asszad7

asszad8

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez