Tinilány-karrier Dubajban

Amna al Dzsumahiri nem vár a diplomájára ahhoz, hogy elkezdje a nagybetűs életet. 19 évesen már saját fotóstúdiót alapított, verseket ír, és nagyon határozott elképzelése van a jövőjéről. Arról is, hogy milyen férfihez nem kötné az életét soha.

Zavarja, hogy az Emirátusokban elkényeztetett nemzedéknek tartják a mostani tizen- és húszonéveseket. Azt mondják róluk, hogy képtelenek adni, alkotni és dolgozni, a kormánytól várnak mindent. Hát nem. Ő mindenesetre felvette a kesztyűt, és bizonyít. Tavaly áprilisban elindította a saját fotós cégét. Ojun Emaratija, Emirátusi szemek a neve. Persze könnyű volt neki, mondja, mert tehetséges, és tanult is fotózni. Már 700-an vannak a vállalkozásban, 26 eseményről tudósítottak szerte az Emirátusokból. A cég tanfolyamokat, műhelymunkát, sőt utazásokat is ajánl: például a Dalma szigetekre. És élő adásai is vannak a Twitteren,  a nemzeti napról, a koránolvasó versenyről, a pálmafesztiválról és sok másról.

Aztán költő is. Azt mondja, természettől fogva minden nő az, de ő meg is írja és ki is akarja adni a verseit. Aztán még feleség is szeretne lenni, meg anya. De csak teljesen önálló férfi jöhet számításba: olyanra nincs ideje, akiről gondoskodni kell. Ha inkább kapna, mint adna, és nem járulna hozzá az ország fejlődéséhez, akkor ő rá se nézne – mondja. Nem fogadja el a félembereket. A siker nem adja könnyen magát: erőfeszítés, munka és elkötelezettség kell hozzá.

Egy nő sok akadállyal találja magát szemben. De minden kihívást fel kell vállalnia, ha el akarja érni a céljait – mondja. A gyors siker gyors bukáshoz vezethet. Meg kell mászni a létrát, fokról fokra, meg kell élnie a kudarcot is annak, aki meg akarja kóstolni a győzelmet.

Mindeközben Amna szorgalmasan tanul: mégpedig diplomatának. Most másodéves. Képviselni akarja az országot, és hozzá akar járulni a világ bajainak megoldásához. Amikor Dubaj még csak pályázott a 2020-as expo rendezésére, fotókiállításon mutatta be, hogy mennyire alkalmas Dubaj és az Emírségek egy ilyen rendezvény házigazdájának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez