Így lógott meg az emberrablók fogságából a 12 éves fiú

Hazafelé ballagott az iskolából, amikor két álarcos, kesztyűt viselő férfi betuszkolta egy Toyota Hiluxba. Egy elhagyatott mecsethez vitték Mekkában. Kezét megkötözték, lábát megláncolták. De néhány óra múlva kiszabadította magát.

A 12 éves Muhammad al-Katherit az utcán állította meg két idegen. Gyorsan bepakolták egy autóba, aztán elhajtottak vele. A lopott kocsit később egy focipályánál másikra cserélték, és meg sem álltak egy Mekka melletti, már 15 éve nem használt mecsetig. Ott az épületbe cipelték a kiabáló gyereket, a kezeit műanyag zsinórral kötötték össze, a lábaira vasláncot erősítettek, a fejére pedig reklámszatyrot húztak. A fiú kegyelemért könyörgött, és órákon át kiabált segítségért. Persze, az emberrablókon kívül senki nem hallotta meg. Később arra utasították, hogy hívja fel az édesapját, és közölje velük az elrablói követelését. Ami 50 ezer riál váltságdíj volt. Nagyjából 3 millió forint.

Aztán az emberrablók úgy döntöttek: ők is felhívják az apát, de, ki tudja, miért, ehhez másik telefont akartak szerezni. Útnak is indultak, és otthagyták az összekötözött fiút. Akit előzőleg megfenyegettek: megölik, ha megpróbál megszökni vagy segítségért kiáltani. Így aztán csendben várt. Csak közben kiszabadította magát a kötél, aztán a lánc fogságából. Ki tudta nyitni a mecset korhadt kapuját, kirohant, átmászott a másfél méter magas kerítésen, és meg sem állt a fél kilométerre lévő útig. Ott leintett egy teherautót, amely aztán hazavitte – írja a Saudi Gazette.

Az apa közben értesítette a rendőrséget, embervadászat indult, és a mecsetnél el is kapták az emberrablókat. Akik azzal védekeztek, hogy régi vitájuk volt az apával, és annak a végére akartak pontot tenni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez