Ilyen az, amikor 16 ezres kínai turistacsoport csap le Dubajra

Több száz busz és 40 limuzin hordja őket ide-oda a városban. Meg az Emírségekben. Az Öböl menti sajtó is tele van velük. Nem szállja meg minden nap ilyen giga méretű turistacsoport még Dubajt sem.

Körülbelül 16 ezren jötek, mind ugyanattól a cégtől: a Nu Skin China az úttal jutalmazta azokat a munkatársait, akik az élen jártak a profitnövelésben. És ha már ott vannak, hát megünneplik a vállalat harmincadik szülinapját is a dubaji Világkereskedelmi Központban. A nemzetközi sajtó persze megrohamozta őket, de ők nem nyilatkozhatnak: belső eseményről van szó – mondja a cégvezetés. De a vendéglátók, a szállodák és az idegenvezetők annál beszédesebbek. Tőlük tudjuk azt is, hogy 40 limó és 250 busz mozgatja a csoportot: a limuzinok 13 -30 személyesek. Fazal, az egyik 16 üléses kocsi sofőrje azt mondja a Gulf News-nak: ez a legnagyobb csoport, amellyel eddig találkoztak, és olyan sem volt még eddig, hogy hat cég összes limuzinja egyazon eseményen dolgozzon. Szerinte a kínaiak jó fejek, és rengeteget fotóznak.

Irfa Khan, annak a 30 üléses Hummer H2-nek a vezetője, amely a leghosszabb limó a Közel-Keleten, azt mondja: jót tesz a turistaiparnak ez a látogatás. “A kínai turisták nagyon barátságosak. Semmi probléma nincs velük. És sokat költenek, amikor úton vannak – ez jó Dubajnak is.”

Rashad Zan, a városnéző túrákat szervező Alpha Tours igazgatója arról beszél, hogy nem ez az első eset, hogy nagy tömeget mozgatnak. De messze ez a legnagyobb. “Több ezer turistát fogadtunk a Costa Cruise-ról. Egy csoport lehet 1000-1500 ember, vagy 4-5 ezer. De most itt kétszer 8 ezer emberről van szó. Nagy a kihívás, és még a rendőrség meg a kormány is beszállt, hogy minden simán menjen”. Biztosítják a helyszíneket, és a több száz járműből álló konvoj útvonalát.

kína2

Ami a számokat illeti: a kínaiak 77 repülőjárattal érkeztek, köztük volt két chartergép is, az Emirates-től. A kínai cég 39 ezer 514 szobát foglalt 40 szállodában, és 409 idegenvezetőt kért. A csoportnak gálavacsorát adott a Yas Marina Circuit-ban az Abu Dhabi idegenforgalmi hatóság elnöke. Dubajon kívül megnézték Abu Dhabit is, a Zajed sejk nagymecsetet éppen úgy, mint a Ferrari Világot. A nők kendőkben pózoltak, a férfiak mosolyogtak, mindenki vásárolt és buzgón kattintgatta a szelfiket. A limuzinokhoz szokott öbölbeliek pedig tekergették a fejüket a gigacsoport gigakonvoja után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez