A világhírnév kapujában az iszlám divat?

A héten került megrendezésre a Groznij Fashion Week 2014. A háromnapos eseményt iszlám divathétként harangozták be.

Vasárnap nyitotta meg kapuit a Groznij Fashion Week 2014 a csecsen fővárosban. A divatmustrán részt vettek Vjacseszláv Zajcev orosz, Massimiliano Giangrossi,olasz divattervező, Tatyjana Genkina, az orosz-olasz RICA ügynökség igazgatója és Nailja Zigansina, az Oroszországi muzulmánok Szövetségének képviselője.

Az orosz és külföldi kollekciók bemutatásán kívül versennyel is készültek a szervezők. Az Év couture-ja döntőjében az Észak-kaukázusi körzet fiatal tehetségei mutatták be legújabb ruháikat a Vjacseszláv Zajcev vezette zsűrinek.

„A szépség, az ihlet és a stílus fantasztikus bemutatóját láthattuk. Nagyon tetszett a hely hangulata, amely új ötleteket inspirál. A verseny legtehetségesebb résztvevői akár a világdivat ajtóit is megnyithatják. Biztos vagyok benne, hogy a nagy bemutatókhoz szükséges alapokat már lerakták” – idézte Zajcev lelkes szavait a Grozny-inform.ru hírportál.

Végül a versenyt a grozniji Roza Mahagova nyerte meg, a második helyet megosztva kapta a szintén grozniji Madina Dzsamurzajeva és az észak-oszétiai Natalia Kulijeva, harmadikként pedig a grozniji Aszja és Kamilla Erzanukajeva végzett.

Az első Grozny Fashion Week-et tavaly rendezték,  résztvevői azóta folyamatosan járják az orosz és külföldi nagy divatházakat és világszerte mutatják be kollekcióikat.

groznijdivat3

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez