Nincs latin-amerikai város az első 50 között

Nincs latin-amerikai város az első ötven között azon a listán, amely az élet minőségének alapján évente sorba állítja a világ nagyvárosait. Idén, immár harmadik alkalommal az osztrák főváros, Bécs kapta meg ezt a megtisztelő helyet.

A második lett Zürich és a harmadik helyezett az új-zélandi Auckland lett. Az első tízben többségében európai fővárosok szerepelnek.

 

A helyezésnél a város infrastruktúráját, az orvosi ellátás elérhetőségét és még számos kényelemmel, otthonossággal és szolgáltatásokkal kapcsolatos szempontot vesznek figyelembe. Megnézik azt is, hogy egy város az emberi életre nézve mennyire biztonságos és ez nagy hátrányt jelent a latin-amerikai kontinensen.
Az ötvenen túl először Pointe-à-Pitre, Guadalupe (63), tűnik fel Dél-Amerikából, őt követi a 72. helyen San Juan (Puerto Rico) majd ezután jön Montevideo, Uruguay fővárosa a 77. hellyel.
A tanulmányban szerepel a személyek biztonsága, a törvénykezés hatékonysága és az illető ország kapcsolata a nemzetközi közösséggel – vagyis mennyire látogatják a külföldiek és mennyire fogadják őket szívesen az érintett városban. A sereghajtók között három latin-amerikai város van: a jamaicai Kingston a 192., Bogotá a 196. (Kolumbia) és venezuelai főváros, Caracas a 205. A legutolsó helyen a 220-on Bagdad (Irak) áll.
1. Bécs, Ausztria
2. Zürich, Svájc
3. Auckland, Új-Zéland
4. München, Németország
5. Dusseldorf, Németország
6. Vancouver, Kanada
7. Frankfurt, Németország
8. Genf, Svájc
9. Bern, Svájc
10. Koppenhága, Dánia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez