Mexikóban újra gyilkoltak – egy emberi jogi aktivista az áldozat

Hét golyólövéssel ölték meg a mexikói Hermosillo közelében az ország egyik ismert emberi jogi aktivistáját. Nepomuceno Moreni Nunez autójával utazott az ország északkeleti részén lévő városban, amikor egyelőre nem azonosított ismeretlenek tüzet nyitottak rá.
Moreno Nunez a Békéért Mozgalom tagja, egy olyan szervezetben dolgozott, amely az országban zajló drogháború áldozatainak jogaiért szállt síkra és az esetek kivizsgálását követelte. Találkozott Felipe Calderón államfővel is, hogy felhívja a figyelmét a mozgalom céljaira, illetve hogy elmondja: eltűnt a fia, akit szerinte a biztonsági erők hurcoltak el.

 

 

 

Az emberi jogok tiszteletben tartásáért küzdő aktivisták idén  november 25-én a Hágai nemzetközi bírósághoz fordultak azzal a kéréssel, hogy vizsgálják ki Felipe Calderón államfő és a kormány szerepét azokban az esetekben, amikor a drog elleni háború során megkínoznak és meggyilkolnak civileket. A petíciót 18 ezren írták alá és egyben kérték az ország legkeresettebb drogcsempészése, Joaquín ,,El Chapo” Guzmán szerepének és kapcsolatainak feltárását is.
A mexikói kormány tagja, hogy a drogmaffia elleni háború címén komoly túlkapások történnek az emberi jogok területén az országban. (BBC/Latimoport)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez