Ollégió: bemutatkozik a Fradi brazil focistája

Évek óta hazánkban profiskodik Somalia, a Ferencvárosi TC brazil származású labdarúgója. Itt látott először havat, valamint levest és főételt egyszerre az asztalon. Remekül érzi magát Magyarországon, bár a nyelvvel nehezen boldogul. Ollégió, 1. rész.

Új, videós sorozatot indít a Globoport.hu! Az Ollégióban távoli földrészek hazánkban játszó sportolóit mutatjuk be, nemcsak sportszakmai oldalról. Az első részben Somalia, a Ferencvárosi TC labdarúgója volt interjúalanyunk.
„Három éve légióskodom Magyarországon, nagyon büszke vagyok rá, hogy itt szerepelhetek. Már akkor is örültem neki, amikor szóba jött a lehetőség. Jól beilleszkedtem, csodálatos az ország és annak kultúrája. Remekül érzem itt magam. Először a pályán kellett bizonyítanom, hogy elfogadjanak. A szurkolók megszerettek, nagyon jó érzés, amikor a nevemet kiáltják. Ezért érdemes hajtani az edzéseken.” – mesélt a magyarországi kezdetekről. Elmondta azt is, hogy miként Brazíliában minden gyerek, ő is a barátaival, a tengerparton kezdett el focizni.

 A beszélgetés során kiderült, az első magyar szó, amelyet megtanult, a szia volt. „A magyar nyelv nagyon nehéz. Amikor idejöttem angolul sem tudtam, most, három év után azért már elboldogulok” – jelentette ki.

Az időjáráshoz is hozzá kellett szokjon: „Brazíliában természetesen nincs olyan hideg, mint Magyarországon, de ki lehet bírni. Itt láttam először hóesést, örültem is neki, honfitársaim emiatt biztosan irigykednek.” Az ételek terén is eltérőek a szokások: „Nálunk, Brazíliában ritkán vannak háromfogásos étkezések. Vagy csak leves vagy csak főétel kerül az asztalra. De hozzászoktam, és nagyon tetszik, a húslevest különösen szeretem.”
Somalia egyelőre a Fradival képzeli el a jövőjét, bár azt is elárulta, ha egy erősebb bajnokságból érkezne ajánlat, megfontolná.

{youtube}7Libypgquvo{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez