Kína megbéníthatja az Egyesült Államokat?

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség vezetője, Mike Rogers szerint Kína, de akár egy-két másik ország is képes lenne arra, hogy az interneten keresztül beférkőzzön az Egyesült Államok rendszereibe, majd ezeken keresztül megbénítsa az ország infrastruktúráját.

Rogers szerint ez akár azt is jelentheti, hogy a kínai hekkerek olyan alapvető szolgáltatásokat tudnának leállítani, mint az áram vagy a vízszolgáltatás, sőt valószínűleg be tudnának zavarni a légi irányításba és a különböző gazdasági rendszerekbe.
Az NSA vezetője arról is beszélt, hogy előfordult már ilyen, a korábbi támadások során a hálózatba betörők úgynevezett “felderítő” akciókat hajtottak végre, melynek során fel tudták mérni, hogyan működik az amerikai védelmi rendszer.
Véleménye szerint az amerikai biztonsági rendszer kijátszására leginkább Kínának lenne esélye, de nem kizárt, hogy akad egy-két másik ország is.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Hong Lei elmondta, hogy a helyi kormány teljes mértékben elítéli az ilyesfajta tevékenységet és mindent megtesz azért, hogy meg is fékezze azt. Hozzátette, hogy a kínai kormány hasonló támadásokkal néz szembe, melyek az Egyesült Államokból indulnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez