Kiállt az evolúció mellett, felfüggesztették

A jelenkor Amerikájában vigyázni kell,  nehogy kitudódjon: hiszünk az evolúcióban. Keith Law, az ESPN újságírója elkövette a végzetes hibát és kiállt Twitteren nézetei mellett. Az ESPN-nek több sem kellett, felfüggesztették néhány napra a nagyszájú újságírót.

Természetesen a hírt ebben a formában senki nem erősítette meg hivatalosan, a cég csupán annyit ismert el, hogy felfüggesztette dolgozóját, de az indokot nem hozták nyilvánosságra. Majd egy nyilatkozatban sietve hozzátették, a döntésnek semmi köze az újságíró meggyőződéséhez, világnézetéhez. De azért a gyanút így sem tudták teljesen eloszlatni.

Mi is történt pontosan Law esetében?. Egyik munkatársa, Curt Schilling, aki rendszeresen posztolt Twiterre a fergusoni helyzetről, majd később a vallásról,  elkezdte azt szajkózni, hogy nem hisz az evolúcióban. Law pedig linkelt néhány bizonyítékot arra, hogy miért nem légből kapott dolog ez az evolúció.
Egy idő után Schilling követői is belkapcsolódtakk a vitába, amire Law meglepően higgadtan reagált. Pedig egy Brandon Wright nevű felhasználó tesztelte a türelmér, amikor ezt írta: “A te esetedben például így néz ki: összeházasodtál az unokatestvéreddel, így ő többé már nem az unokatestvéred. Az unokatestvéredből fejlődött tovább a feleségeddé.”
Az egyértelmű provokációra Law csupán ennyit reagált: “Elképesztő ahogy rögtön a sértegetéshez folyamodtok, amint tudományos bizonyítékokkal találkoztok. Talán ezt is a vallásotok tanította?”

A vita ismét ráirányítja a figyelmet a közösségi oldalakon folytatott véleménycsatákra, amelyek szereplői sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy  mekkora súlya, jelentősége van minden általuk leírt szónak, mondatnak. De az evolúcióban éppen az a szép, hogy mindig lehet tovább fejlődni…

 

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez