Kiutasítják az Emírségekből a meztelenül toporzékoló nőt

Az arab országokban nem ajánlatos őrjöngeni és ruháinkat letépni egy utca közepén. Ennek következményeit most megtapasztalhatta egy nigériai lány.

Az emírségi internetes közösségi oldalra felkerült az a 22 másodperc hosszúságú videó, amelyen egy nő tombolni kezdett Sharjah emírségi város utcáin. Beszámolók szerint éppen egy ruhaüzletben vásárolt, amikor egyszer csak levetkőzött, majd kirohant az épületből. A felvételen látni, hogy a 24 éves nigériai nő valósággal sokkolta a helyi lakosokat, akik döbbenten bámulták a pucér nőt. A bolt tulajdonosa megpróbálta megakadályozni, hogy a nő átmenjen az út másik oldalára, de sikertelenül. 

Az emírségi rendőrség női egységei mentek ki a helyszínre és tartóztatta le a nőt, aki a vallomásában nem tudta megmagyarázni, hogy miért vetkőzött le és sétált meztelenül az utcán. Először azt hitték, hogy mentálisan beteg, de a szakértői vizsgálatok szerint teljesen beszámítható a nő. Ezért bíróság elé állították, ahol hat hónap börtönre ítélték. Ezenkívül a hatóságok deportálni fogják őt az országból. Az ügyben még az emírségi kulturális miniszter is megszólalt, aki szerint ez egy támadás volt az ország hagyományai és az iszlám ellen, s a jövőben sokkal súlyosabban fogják elítélni az illetőket. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez