Beismerő vallomást tett az arab nőkre kalapáccsal támadó londoni férfi

Az eset még áprilisban történt: három, az Egyesült Arab Emírségekből érkezett nőt támadtak meg kalapáccsal éjszaka az egyik londoni hotelben. A feltételezett tettest hamar elkapták, de a beismerő vallomásra mostanáig várni kellett.

A három nőt komoly fej- és arcsérülésekkel vitték kórházba a rendőrség szerint szokatlanul brutális éjszakai támadás után. Álmukban rontott rájuk a kalapácsos férfi. Mindegyik áldozat a harmincas éveiben jár, egyiküket egy ideig mesterséges kómában tartották, mert agyzúzódást szenvedett. Elveszítette a bal szemét, és agyi funkcióinak csak az 5 százaléka maradt meg. Két nővére szintén súlyos állapotban volt, egyiküket koponya- és állkapocstöréssel műtötték. A nővérek a négycsillagos Cumberland Hotelben szálltak meg a Marble Arch-nál, a Hyde Park mellett.

A támadó éjjel 2-kor érkezett. A 7. emeleti lakosztály másik szobájában alvó három gyereket békén hagyta. A rendőrök arra gyanakszanak, hogy a nőket azért bánthatta, mert az egyikük felriadt, és megzavarhatta. A férfi aztán pillanatok alatt eltűnt, az ezerszobás szálloda személyzete csak a véres kalapácsot találta meg.

A rendőrség később azt közölte, hogy egy négytagú banda állt a háttérben, melynek a kalapácsos támadó mellett két férfi és egy nő a tagja, az utóbbiak a zsákmány eltüntetésében segédkeztek.

Most a fővádlott ismerte be, hogy kalapáccsal ütötte a nővéreket, de azt tagadja, hogy az életükre tört volna – írja az amerikai AP. Az ügyét a héten kezdik tárgyalni, a vád gyilkossági kísérlet.

Az áprilisi támadás napokig címlapsztori volt az Emírségekben, ahol ritkák az erőszakos bűncselekmények. A rendőrség szerint a motiváció nem az áldozatok nemzetisége volt, hanem egyszerűen bevásárló körútjukon szemelte ki őket a kalapácsos rabló. A nővérek édesapja szerint azonban semmilyen érték nem tűnt el a lakosztályból. A rendőrség ugyanakkor azt közölte, hogy 1000 font készpénznek veszett nyoma, és az egyik áldozat bankkártyájáról további 3 ezer fontot vettek le. Akárhogy is volt, az arab utazók egy része mindenesetre egy időre elkerülte Londont a történtek után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez