Párizsban raboltak ki egy szaúdi herceget

A franciaországi Charles de Gaulle és a Le Bourget repülőtér felé vezető úton gyakran fordulnak elő fegyveres rablások. Most azonban egy nem mindennapi személyt raboltak ki Párizs északi részén: egy szaúdi herceget szállító konvojt ért támadás, és nemcsak pénzt vittek el a rablók: néhány “kényes dokumentummal” együtt távoztak a helyszínről.

A szaúdi uralkodócsalád meg nem nevezett tagja és kísérete a szaúdi nagykövetség gépkocsijával utazott, amikor AK 47-kel felszerelt emberek ütöttek rajta. A bűnözők elvitték a gépkocsit és 250 000 eurós készpénzt, továbbá a diplomáciai külképviselet dokumentumait és a herceg személyes holmiját. Az ellopott gépkocsiban még három személy ült, akiket később sértetlenül elengedtek.

Rijád szerint a dokumentumok „érzékenyek” voltak és veszélyt jelentenének Szaúd-Arábia biztonságára nézve, hogyha nyilvánosságra kerülnének. A konvoj épp a szaúdi nagykövetségről a Le Bourget repülőtér felé tartott. A francia lapok szerint a rablók úgy néztek ki, mint egy kommandós egység. Lövöldözésre nem került sor, a francia rendőrség keresi rablókat. “Szokatlanul jó informáltak voltak a támadók. Ez pedig nem jellemző az ilyen fegyveres rablásoknál, ugyanis pontosan tudták, hogy mit kell elvinni.” – jelentette ki a francia rendőrség. 

Ez nem az első ilyen durva rablás Párizs északi peremén. Az egyik legemlékezetesebb eset 2010 februárjában történt: megtámadták Leonyid Csernyiveckij akkori kijevi polgármester lányát, aki forgalmi dugóban rostokolt gépkocsijával. A támadók elvitték a nő táskáját, amelyben méregdrága, több mint 4,5 millió eurót érő ékszerek voltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez