Az izraeli külügyminiszter bírálta Nethenjaut

Bírálta az izraeli külügyminiszter Benjámin Netanjahut. Avigdor Liberman szerint a miniszterelnök nem képes vezetni kormányát, annak tagjai ugyanis más-más javaslatot támogatnak az izraeli-palesztin konfliktus megoldására.

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter burkoltan kijelentette a helyi média hétfői jelentése szerint, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök nem képes vezetni a kormányt, hiszen miniszterei más-más módon akarják megoldani az izraeli-palesztin konfliktust.

A palesztin egységkormány megalakulása és ebből következően az izraeli-palesztin béketárgyalások összeomlása nagyon megosztotta a kormánykoalíciót. Több miniszter is felszólalt vasárnap a Herclijában hagyományosan megrendezett biztonságpolitikai konferencián. Liberman szerint a beszédek egymásnak ellentmondó megoldásokról szóltak.

“Furcsa volt, hogy négy fontos miniszter is különböző politikai megoldásokat ajánlott. Ez nem kormányzás. Ki kell dolgoznunk, és el kell fogadnunk egy egységes politikai tervet, amely a koalíció minden tagját kötelezi majd” – jelentette ki Liberman.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez