A magyar külügyminiszter Malajziába és Szingapúrba látogat

Malajzia, Budapest- Martonyi János e november 7-11. között tesz látogatást a két délkelet-ázsiai országban, ahol partnerein és a kormányok magas rangú tisztviselőin kívül gazdasági és pénzügyi vezetőkkel is tárgyal a jövőbeni együttműködésről.

 

 

Malajzia és Szingapúr a délkelet-ázsiai régió két legfejlettebb állama. Malajziának, gazdasági teljesítményén túl, a mérsékelt iszlám államok sorában betöltött vezető szerepe, Szingapúrnak pedig a nemzetközi kereskedelemben és pénzügyi kapcsolatokban betöltött stratégiai pozíciója miatt saját regionális környezetén messze túlmutató a jelentősége – olvasható a tárca sajtófőosztályának közleményében.
Szingapúr Magyarország legjelentősebb kereskedelmi partnere a délkelet-ázsiai térségben. Sólyom László – amikor 2008 májusában köztársasági elnökként az Ázsia egyik legfontosabb kereskedelmi, pénzügyi központjának számító városállamban járt – azt hangsúlyozta, hogy Szingapúrnak 700 millió eurós beruházása van Magyarországon, és a két ország közötti forgalom eléri az egymilliárd dollárt.
Malajziai partnerével, Anifah Amannal júniusban Budapesten folytatott megbeszélést Martonyi János; megállapodtak, hogy országaik kölcsönösen segítik a kis- és középvállalatok kapcsolatfelvételét. A kereskedelmi forgalom 2010-ben meghaladta a negyedmilliárd dollárt, a magyar kivitel évről évre javuló részarányával.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez