Fókuszban a gazdaság – Martonyi János Szingapúrban

Szingapúr, Budapest- A további magyarországi befektetések bátorítása az egyik fő célja Martonyi János szingapúri látogatásának, valamint át akarja adni azt az európai üzenetet, hogy a kontinens meg fogja oldani pénzügyi gondjait.

 

 

A miniszter kifejtette, hogy nagyon jelentősek Szingapúr magyarországi befektetései. “Utam egyik fő célja, hogy – kiemelve az ország politikai és gazdasági stabilitását, logisztikai előnyeit – bátorítsam a további befektetéseket. Reményeink szerint most is indul néhány komolyabb befektetés. Az autóiparban Miskolcon hoznak létre egy komoly vállalkozást. Gyorsan nő az ázsiai városállamba irányuló magyar árukivitel is. Ez utóbbi tavaly megháromszorozódott, és ha minden jól megy, akkor idén a tavalyihoz képest megduplázódik” – mondta.
Martonyi Jánost szerdán fogadta Tony Tan Keng Jam köztársasági elnök, találkozott hivatali kollégájával, Kasivisvanathan Shanmugam külügyminiszterrel, majd üzleti vezetőkkel és a gazdasági minisztériumnak az európai uniós ügyekben illetékes főtárgyalójával.  
Martonyi János Szingapúr előtt Malajziában járt, ahol egyebek között arról tárgyalt, hogy a magyar diplomácia új fejezetet akar nyitni a kétoldalú kapcsolatokban. Ezzel összefüggésben szerdán elmondta: Magyarország valamilyen formában, a leginkább költségkímélő módon ismét meg akarja teremteni a 2009-ben felfüggesztett állandó diplomáciai jelenlétet Malajziában, mert nagyon fontos országa a térségnek, gyorsan fejlődő, erős gazdaság. Hozzátette, hogy az összes többi visegrádi ország, Ausztria és sok más állam folyamatosan fenntartja diplomáciai képviseletét Kuala Lumpurban.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez