Bővít a L’Oreal Kínában

Kína, Peking- A párizsi székhelyű kozmetikai világcég, a L’Oreal közép-kínai gyárának bővítésével Ázsia legnagyobb kozmetikumokat előállító gyártóbázisát kívánja létrehozni – jelentette be a vállalat.

 

 

A Hupej (Hubei) tartományi Jicsang (Yichang) városában sorra kerülő beruházás értéke 200 millió jüan (31,5 millió dollár). A 70 ezer négyzetméternél nagyobb területen elhelyezkedő telep, amelynek éves termelési kapacitása 250 millió darab lesz, 2013 elejére készül el.
A L’Orealnak 38 gyára van világszerte, közülük kettő Kínában. A másik a kelet-kínai Csiangszu (Jiangsu) tartományban, Szucsou (Suzhou) városban található.
A világ legnagyobb kozmetikai gyártója nemrégiben közölte, hogy az ázsiai keresletnek és luxustermékeik sikerének köszönhetően az idei év harmadik negyedében – a másodikhoz képest – 1,8 százalékkal növelte eladásait, míg éves bázison 4,8 százalékos bővülést mértek.
Az első kilenc hónapban 3,9 százalékos volt a növekedés mértéke, ami 15,1 milliárd eurós forgalmat jelentett a számukra. A cég vezetője magabiztosan nyilatkozott a negyedik negyedéves tervek teljesítésének kilátásiról.
Kínában először 2010-ben haladták meg az 1 milliárd eurót a cég eladásai, s 2011-ben – októberben közölt adatok szerint – már 17 százalékkal nőtt a forgalmuk, s egy év során a korábbi 11,4 százalékos piaci részesedésüket 13 százalékra növelték. A L’Oreal közölte, hogy a következő 10 évben elsősorban helyi kutatásokkal és fejlesztésekkel igyekeznek tovább növelni a kifejezetten a kínai piacra szánt készítményeik választékát.
A vállalat legnagyobb versenytársa Kínában az amerikai központú multinacionális vállalat, a Procter and Gamble, amelynek piaci részesedése 19-ről 17 százalékra esett vissza.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez