Élelmes tárgyalópartnerek az Emírségekből

Mezőgazdasági delegáció látogatott az Egyesült Arab Emirátusokból Magyarországra. Több  emírségi vállalat nevében érkeztek üzletemberek. A magyar cégek számára a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Vidékfejlesztési Minisztérium üzleti fórumot szervezett, amelynek keretében kétoldalú tárgyalásokat folytathattak az emírségi vállalatokkal.

Spányi Péter, a HITA főosztályvezetője elmondta, az arab országokban is nagyon fontos szerephez jut az élelmiszerbiztonság. A délután folyamán 32 vállalat folyatott tárgyalásokat arab szakértőkkel. „Olyan magyar vállalatokkal fognak találkozni a szakértők, akik szeretnének az Emirátusok piacára bejutni, és ezzel kapcsolatban szeretnének információkat kapni” – mondta a főosztályvezető még délelőtt.

Hozzátette: „Számunkra az arab öböl egy kiemelt térség, nemcsak exportpiacként, hanem azt is szeretnénk, ha arab is tőke finanszírozná a magyarországi termeltetést. Főleg az élelmiszeriparban, amiről tudjuk, hogy Magyarország számára egy kiváló lehetőség.” 

„Azért vagyunk itt, hogy lássuk az élelmiszeripar és a mezőgazdaság kapcsolódási pontjainak lehetőségeit. Olyan cégeket hoztunk magunkkal, amelyek a mezőgazdasági szektort képviselik. Jó lehetőségek előtt állunk” – nyilatkozta Khalifa Ahmed Al Ali, az Abu Dhabi Food Security Center bizottsági tagja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez