Illemkódex az asszonynak vébé idejére

Szaúd-Arábiában viselkedési útmutatót írt a feleségének a világbajnokság idejére egy férfi. Hogy az asszony véletlenül se tévessze el, mik az ideiglenes szabályok, kifüggesztette őket a lakás minden pontjára. Azt mondja: azért, hogy ne kerüljön veszélybe a házasság.

A megelőzés hasznosabb a gyógyításnál. Vélhetően ez vezérelte a szaúdi futballrajongót. Az általa lefektetett szabályok szerint a feleségnek kutya kötelessége legalább 2 órával a meccsek előtt tájékoztatnia őt arról, ha rokonlátogatóba vagy a barátnőihez készül. Erre azért van szükség, mert Szaúd-Arábiában nem vezethetnek a nők, és a sofőri teendőket ellátó férjnek ugye haza kell érnie a meccsekre. Amik ottani idő szerint 7-kor, 11-kor és éjjel 1-kor kezdődnek.

A bevásárló központok csak olyan napokon látogathatók, amikor nincs mérkőzés – ismerteti a feltételeket az Ain Al Yawm híroldal. A nőnek tartózkodnia kell mindenféle megjegyzéstől, ha a férje borzasztóan letörten vagy éppen örömujjongások közepette bámulja a képernyőt. “Előfordulhat, hogy az érzelmi stressztől elhajítom a távirányítót. Nem akarom, hogy téged találjon el. Meg akarom őrizni a természetes szépségedet” – áll a sokszorosított útmutatóban. “Ha sorsdöntő mérkőzés van, fogadd el, hogy szélsőséges megnyilvánulásokra ragadtatom magam. Kemény hangulatkitörésekre számíthatsz: nem szeretném, ha magadra vennéd, és megijednél”.

A gondos férj azt mondja: a rendszabályok az utolsó meccs utolsó sípszaváig maradnak érvényben. Ez, ugye, július 13, vagyis még 2 és fél hét. Egyébként meg arra tippel, hogy Olaszország lesz a világbajnok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez