Egyetemisták az AIDS betegek megkülönböztetése ellen Pekingben

Kína, Peking –  A kínai fővárosban egyetemista aktivisták gyertyákat gyújtottak azok emlékére, akik AIDS-ben haltak meg. 21 kínai egyetem képviseltette magát a rendezvényen, melyet idén már harmadszor rendeztek meg Pekingben.

 

 A fiatalok petíciót írtak alá, melyben elvetik a HIV fertőzöttek és az AIDS betegek megkülönböztetését. Minderről az Új Kína hírügynökség számol be, amely néhány évvel ezelőtt még tudni sem akart arról, hogy Kínában lenne ilyen betegség. Most viszont közlik, hogy a HIV fertőzöttek száma a hatalmas országban 780 ezer, közülük 154 ezer olyan beteg, aki már az AIDS következményeivel kell, hogy szembenézzen.

 

A kínai egészségügy óriási fejlődésen ment át, de ezen a téren még komoly problémákkal küzd. A higiénia ugyanis nem erőssége a kínai egészségügynek. Így fordulhatott elő évekkel ezelőtt, hogy több ezer véradó HIV fertőzést kapott, mert a véradáshoz használt eszközöket nem fertőtlenítették. Ma már elismerik, hogy az AIDS komoly probléma, de a betegeket a társadalom jelentős része még mindig kiközösíti Kínában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez