Kínai vállalkozások sikere a krízis kellős közepén Spanyolországban

Kína, Spanyolország – “A válság a mi nagy esélyünk!”- nyilatkozták fiatal kínai vállalkozók Madridban a France 24 riportereinek. A kínai közösség nem nagy, összesen csak 165 ezren vannak Spanyolországban- miközben a románok több, mint egymillióan.

 

De az új vállalkozások közül ma már minden negyedik kínai Spanyolországban!

 

 Ezek a fiatalok pár évvel ezelőtt száz dollárral a zsebükben érkeztek Madridba, ma már luxus utókon járnak, csuklójukon Rolex óra. És ha jó üzletet szimatolnak, egyből lecsapnak rá. Óriási előnyük van: azonnal készpénzzel fizetnek egy olyan országban, ahol mindenki nyakig el van adósodva!

Madrid óvárosában a Santa Isabel utca a tapas bárjairól híres, Almodóvar több filmjét forgatta itt. Ma már a legtöbb bár tulajdonosa kínai, sőt a személyzet is mindinkább Kínából érkezik. A vendéglátás mindig is a kínai vállalkozók kedvenc célpontja volt, de most a legravaszabbak olyan helyen próbálkoznak, ahol mások rajtavesztettek. Ez pedig az ingatlan business. A buborék kipukkadt, és akinek pénze van, most nagyon olcsón vásárolhat. A kínai vállalkozók nagy üzletet látnak benne! Lehet, hogy nekik van igazuk? Miközben a spanyol fiatalok azon törik a fejüket, hogy hova lehetne kivándorolni, a kínai bevándorlók meghódítják az üzleti életet Don Quijote földjén ?

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez