Drámaian esnek a Samsung részvények a dél-koreai tőzsdén

Dél-Korea, Szöul –  “Ez a legrosszabb forgatókönyv, ami csak bekövetkezhetett!”- nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő Samsung vezető az egyik szöuli újságnak. A dél-koreai cégnek több mint egymilliárd dolláros kártérítést kell fizetnie az Apple amerikai vállalatnak, mert egy amerikai bíróság szerint lekoppintotta az iPhone és az i ad modelljeit.

  A kártérítés összege könnyen meg is háromszorozódhat, mert más országokban is perli az Apple a Samsungot. Ráadásul bekövetkezhet az is, hogy az amerikai piacon betiltják a dél-koreai cég mobil telefonjait és tablet-jeit.
   Hétfőn hét százalékkal csökkent a Samsung részvények ára, és a szakértők további erózióra számítanak. A gazdasági lapok arról is írnak, hogy forradalomra lenne szükség a Samsung filozófiájában. Eddig úgy törtek előre a mobil piacon, hogy lekoppintották először a Nokia, majd pedig az Apple sikeres termékeit, és végül a Samsung jobb lett, mint az eredeti! Így lett világelső a dél-koreai cég a mobil piacon. Most saját innovációra lesz szükség, ha a Samsung talpon akar maradni a globális versenyben – állapítja meg a dél-koreai gazdasági sajtó.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez