Az USA és Japán erősíti a közös rakétapajzsot Kelet-Ázsiában

Egyesült Államok, Japán –  Erről beszélt a két ország fegyveres erőinek vezérkari főnöke Washingtonban. A Wall Street Journal értesülése szerint nagyon komoly fejlesztésről van szó. Ez elvben az észak-koreai fenyegetés ellen jelentene védelmet, de adott esetben fel lehetne használni Kínával szemben is.

  Dempsey vezérkari főnök egy kérdésre válaszolva közölte, hogy nincs még döntés, de hangsúlyozta, hogy nagyon szoros az együttműködés az USA és Japán között. Amerikai radarok már működnek Japán északi részén.
  Washingtonban, a külügyminisztériumban egy kínai tudósító arról érdeklődött, hogy vajon a rakétapajzs tervezett megerősítése nem irányul-e Kína ellen? Azt a rutin választ kapta, hogy a rakétapajzs védelmi jellegű és nem irányul senki ellen sem.
   Közben elterjedt a hír, hogy Észak-Korea első embere hamarosan hivatalos látogatásra Pekingbe érkezik. Kim Dzsong unnak ez lesz az első külföldi útja azóta, hogy decemberben átvette Észak-Korea irányítását apjától, Kim Dzsong Iltől. Észak-Korea a hírek szerint újabb atomrobbantásra készül, ezt azonban Kína határozottan ellenzi.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez