Észak Korea -A kísérlet sikerült – műhold nem működik!

Észak-Korea, Phenjan –    Ezt állapította meg egy amerikai szakértő. McDowell, a Harvard Smithoniai asztrofizikusa megpróbálta fogni a műhold jeleit, de nem járt sikerrel.”Az nem zárható ki, hogy kezdetben kibocsátott valamiféle jelet, de most nincs semmi! Ezenkívül a műhold nincs pontosan beállítva, vagyis nem fordul állandóan a Föld felé, így nemigen funkcionálhat.

Az viszont tény, hogy a rakétakísérlet sikerült és a műhold a Föld körül kering 550 kilométeres magasságban, pontosan ott, ahol Észak-Korea előzetesen jelezte.”- nyilatkozta az amerikai asztrofizikus.
     Phenjanban a rakétakísérletet óriási sikernek tartják, amely jelentősen megnövelte az ifjú vezér, Kim Dzsong un tekintélyét. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa tiltja Észak-Koreának az ilyen kísérleteket, hiszen ezek a rakéták katonai célra is használhatók, és különösen akkor veszélyesek, ha nukleáris robbanófejet hordoznak. Észak-Korea szerint a kísérlet békés jellegű, de ezt igen kevesen hiszik el. Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok azt szeretné, ha az ENSZ ugyanolyan szankciókkal sújtaná Észak-Koreát, mint Iránt. Ezt Kína ellenzi és Oroszország sem lelkesedik érte. Kim Dzsong un a legutolsó nagy phenjani ünnepségen azt ígérte, hogy Észak-Korea újabb rakétakísérleteket hajt végre függetlenül attól, hogy a világnak ez tetszik-e vagy sem …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez