Újabb kaszinó rekordév Makaón, amely már évekkel ezelőtt lekörözte Las Vegast

Kína, Makaó –  38 milliárd dollár! Ekkora forgalmat mutattak ki tavaly az egykori portugál gyarmaton, az egyetlen olyan kínai területen, ahol törvényes a szerencsejáték. Makaó 1999-ben került vissza Kínához és 2002-ben nyitotta meg kapuit a külföldi vállalkozók előtt.

 Azóta rohamtempóban nő a szerencsejáték forgalom: tavaly az emelkedés több mint 13% volt! Növeli ennek értékét, hogy ezt akkor érték el a kaszinók Makaón, amikor a kínai gazdaság lelassult. Az igazi rekordév a tavalyelőtti, a 2011-es volt, akkor 42%-kal nőtt a forgalom.

A kínaiak vérbeli szerencsejátékosok, ám a szenvedélyüket legálisan csak Makaón élhetik ki. Pekingben ugyanis úgy döntöttek, hogy csakis ott engedélyezik a szerencsejátékot. Amióta az engedély megvan, Makaó állandó építkezési lázban ég: jelenleg is folyamatban van egy hatalmas vállalkozás. A cél a világ legnagyobb szerencsejáték központjának felépítése! Egy lecsapolt mocsár helyén épülnek a szállodák, ahol a vendégek döntő többsége ki sem néz az ablakon, mert állandóan a játéktermek rabja. Némiképp persze csökkentette a kínai szárazföldről érkező játékosok számát, hogy Pekingben parancsba adták: közpénzeken nem lehet kaszinókban játszani! De Makaón nem aggódnak túlságosan: biztosra veszik, hogy 2011 és 12 után az idei év is rekordév lesz a szerencsejáték iparban…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez