Rahul Gandhi a csúcsra tör Indiában

India, Új Delhi – Dédapja, nagymamája és édesapja is miniszterelnök volt, így nem csoda, ha a 42 éves Rahul Gandhi is erre törekszik. Szombaton őt választották meg a kormányzó Kongresszus Párt második emberének. A Kongresszus Párt vezetője jelenleg Rahul Gandhi olasz származású édesanyja, Sonia Gandhi.

Indiában valóságos uralkodó dinasztiának tekintik a családot és ez sokat segíthet Rahul Gandhinak, aki eddig nem volt különösebben sikeres a helyi választásokon. De politológusok szerint Indiában a helyi választásokon a helyi emberekre szavaznak a választópolgárok, és némi gyanakvással nézik a fővárosból érkező nyugatias stílusú fiatal politikust. Az országos választáson viszont a nagy pártokra szavaznak, így a Kongresszus párt leendő első emberének jó esélye lehet 2014-ben.
   Rahul Gandhi jelenleg a Kongresszus Párt ifjúsági szervezetének vezetője. Tanulmányait a Harvardon és Cambridge-ben végezte éppúgy, mint legendás elődei. Persze Indiában nem veszélytelen mesterség a politika, és ezt saját családjában is tapasztalhatta Rahul Gandhi. 1984-ben egy szikh testőre meggyilkolta nagymamáját, Indira Gandhi kormányfőt. Hét évvel később tamil terroristák megölték az édesapját, Radzsiv Gandhi miniszterelnököt. Ezt követően sokan úgy vélték, hogy az özvegy Sonia Gandhi lesz az utód, ám az olasz származású nő másképp döntött. A háttérben vezető szerepet játszik, de kormányfői tisztséget nem vállalt. Fiától, a 42 éves Rahul Gandhitól viszont mindenképp azt várja, hogy 2014-ben győzelemre vezesse a Kongresszus Pártot, és dédapjához, nagymamájához és édesapjához hasonlóan ő is India miniszterelnöke legyen…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez