Adáshiba: Kínai hackertámadás miatt borult sötétbe hat percig a CNN műsora a képernyőn?!

Egyesült Államok, Kína – Hala Gorani hatperces összeállítást készített arról, hogy milyen kínai hackertámadás érte a New York Times munkatársait azt követően, hogy az amerikai lap azt írta: Kína kormányfője a világ egyik leggazdagabb embere, Ven Csiapao dollárban is milliárdos.

Furcsa módon a CNN nemzetközi adásának  sugárzása épp arra a hat percre állt le, amíg ez a Peking számára kínos téma lett volna a képernyőn. A CNN szerint egyértelmű: az adáshiba mögött a kínai katonai hírszerzés hackerei álltak!
    Ugyanilyen akcióról számolt be Amerika legolvasottabb üzleti lapja, a Wall Street Journal is. A Murdoch birodalomhoz tartozó újság biztonsági szakértői közölték, hogy a közelmúltban a lapot hackertámadás érte Kínából. Azért biztosak benne, hogy a Mennyei Birodalom volt a megbízó, mert kizárólag kínai témák voltak a támadás célpontjai. A Wall Street Journal üzleti titkai vagy más régiókról szóló anyagai tökéletesen hidegen hagyták a kíváncsi hackereket, akik kizárólag Kína iránt érdeklődtek.
     A kínai külügyminisztérium természetesen mindent tagad. Sőt arra hivatkozott a szóvivő, hogy Kínát is érték ilyen támadások, de ” sohasem válaszoltunk ezekre, mert országunk törvényei ezt tiltják!”- hangsúlyozta a külügyminisztérium szóvivője, Hong Lej. Aki ezzel valószínűleg azt akarta üzenni Amerikának és az egész világnak, hogy ma már a kínai hacker hírszerzés is áll olyan színvonalon, hogy behatoljon a védett amerikai rendszerekbe, sőt megpróbálja azokat manipulálni Peking érdekében. Kínában azt gyanítják, hogy az amerikai hírszerzés illetve az országban működő amerikai tudósítók is hacker módszereket használnak. Állításuk szerint így készült a leleplező cikk Ven Csiapao kormányfő pénzügyeiről is.
A New York Times pekingi tudósítóját emiatt kiutasították. Korábban ugyanis a lap összeállítást közölt Hszi Csinping alelnök  pénzügyeiről is. Hszi Csinping alelnök időközben Kína első embere lett. A New York Times azt ígérte, hogy folytatódik a sorozat a kínai vezetők pénzügyeiről …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez