Vesztőhelyen végezte az erőszaktevő pártfunkci

Kivégeztek egy kommunista pártfunkcionáriust 11 fiatal lány megerőszakolásáért. Jungcseng /Yongcheng/ város helyettes párttitkára 2011-től kezdve követte el bűncselekményeit és tavaly májusban tartóztatták le.

Halálra ítélték. Hiába fellebbezett, a Legfelső Bíróság megerősítette az ítéletet, melyet most végrehajtottak- közölte az Új Kína hírügynökség. A hivatalos hírügynökség arról is beszámol, hogy a világhálón igen heves diskurzus bontakozott ki az ügyben. Sok hozzászóló szerint ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy a helyettes párttitkár, aki kínai szokás szerint a város második embere volt, csak 2011 óta erőszakoskodott fiatal lányokkal. Lehettek korábbi esetek is, és előfordulhatott az is, hogy a lányok gyerekek voltak! Ráadásul az eset Honan tartományban történt Kína kellős közepén, nem túl messzire Pekingtől. Ha a helyi kiskirályok így viselkedhetnek ott, akkor mi lehet a hatalom központjától és figyelmétől távolabb?!

Az Új Kína mindenesetre azt hangsúlyozza, hogy a Legfelső Bíróság arra utasította a bíróságokat, hogy lépjenek fel szigorúbban minden olyan esetben ahol a bűntény áldozata gyerek vagy fiatalkorú. Kínában ezek a bűncselekmények különösen megrázzák a  közvéleményt, mert a legtöbb családnak csak egy gyereke van! Ha vele történik valam,i akkor az az egész család jövőjét alapvetően befolyásolja!

A kormányzó kommunista párt presztízsét az ilyen esetek egyértelműen rontják. Régebben ezért nem is közölt ilyesmiről a hivatalos hírügynökség semmit. Kína új első embere viszont úgy döntött, hogy kampányt hirdet a vezetők visszaélései ellen. A hivatalos irányvonal az, hogy senki sem állhat a törvények felett! Ezért már rendszeresen jelennek meg hírek a hatalmukkal visszaélő vezetők megbüntetéséről. A Kínát kormányzó kommunista párt így kívánja ugyanis megelőzni hatalmának és presztízsének gyengülését feláldozva néhány vezetőjét, mint most azt a helyi pártfunkcionáriust, akit kivégeztek, mert 11 fiatal lányt erőszakolt meg Honan tartományban Kína kellős közepén.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez