Alibaba Párizsban

Kína legnagyobb internetes aukciós cége, az Alibaba főnöke is részt vesz azon a díszebéden, melyet Francois Hollande elnök ad kínai vállalkozók tiszteletére az Elysée palotában.

Jack Ma, az Alibaba főnöke az egyike annak a 42 kínai nagyvállalkozónak, aki együtt ebédelhet Franciaország elnökével és persze a meghívott francia üzletemberekkel. CEC /China Entrepreneur Club/ ennek a vállalkozói csoportnak a neve. Tavaly Cameron kormányfő fogadta őket Londonban. Azt megelőzően Németországban és az Egyesült Államokban jártak. A céljuk az, hogy a kínai államtól függetlenül keressék a befektetési lehetőségeket külföldön. A klub feje nem más, mint a Lenovo főnöke. A Lenovo az a kínai óriás, amely felvásárolta az IBM-et, amely annak idején nagyhatalomnak számított a számítógépes piacon.

A kínai küldöttség vezetői megjelölték azokat a területeket ahol együtt akarnak működni a franciákkal. Ide tartozik mindenekelőtt az információs technológia, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar valamint a híres francia “luxus”, az olyan méregdrága és divatos cikkek előállítása, amely a kínai elitet is érdekli.

Maga a CEC igen komoly pénzt jelent- mintegy 2000 milliárd jüanra becsülik a részvevők jövedelmét. Ez kb. 240 milliárd eurot jelent! Franciaország lényegesen le van maradva Németország mögött a kínai piacon. Ezt a lemaradást próbálja most csökkenteni az Elysée palotában Francois Hollande köztársasági elnök, aki 42 igen befolyásos kínai üzletembert fogad. A világ második számú gazdasága és Európa második legerősebb gazdasága így egymásra találhat és elérheti, hogy Kínában ne csak a francia atomenergiát és a konyakot ismerjék…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez