4,1 millió dolláros kártérítés négynapos börtönböjtért

Egy perc múlva érted jövünk!- mondták a kínai bevándorlók fiának az amerikai börtönben. Aztán négy napig felé sem néztek, Daniel Chong nem kapott sem enni, sem inni.

A 25 éves diák a saját vizeletét itta és a mamájához imádkozott. Sajnálom mama!- ezt akarta neki utoljára üzenni ám elájult. Öt napig tartott, amíg a kórházban magához térítették, leállt ugyanis a veséje és sok más egészségügyi problémája is akadt a 25 éves fiatalembernek.
Mi történt? Tavaly áprilisban, Kaliforniában a kábítószer ellenes hatóság /DEA/ rajtaütést hajtott végre. Egy házban 18 ezer ecstasy pirulát találtak és néhány marihuánát szívó diákot. Begyűjtötték őket, majd Daniel Chongot egy cellába vitték. Azt mondták neki, hogy egy perc múlva szabadul, mert nem emelnek ellene vádat. Nem is akartak, ám elfelejtettek visszajönni. Hiába ordított, sírt és könyörgött a szerencsétlen: nem jött senki. Teljesen megfeledkeztek róla. Miért? A DEA szerint egyszerű feledékenység az ok. A kínai származású fiú és kínai származású ügyvédnője szerint lehet, hogy azért nem törődtek vele, mert ” ő csak egy sárga “.
Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, de a kialkudott összeg azt sejteti, hogy a kábszer-ellenes hatóság sáros lehet az ügyben. A kínai származású diák még nem nyilatkozott arról, hogy mire költi azt a 4,1 millió dollárt, amelyet a kényszerű négynapos börtönböjtért kapott Kaliforniában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez