Ő az Iszlám Állam “first lady”-je

Bagdadi feleségét még több titok övezi, mint magát a “kalifát”, az egyoldalúan kikiáltott iszlám állam vezetőjét. Vagy inkább az ISIS (Iraki és Levantei Iszlám Állam) nevű terrorcsoport fejét.

Megjelent egy fotó az interneten Saja Hamid al-Dulaimiről, Abu Bakr al Bagdadi feleségéről. A nőről nem sokat tud a világsajtó, és amit mégis, az sem biztos. Legalábbis több változat kering például az asszony korábbi foglalkozásáról. Pedig már magának a kalifának az élete is eléggé titokzatos.

Az asszonyról egyes források azt állítják, hogy fodrász volt korábban, míg mások szerint vasalónő. Az viszont biztosnak tűnik, hogy amikor Szíriában az ISIS márciusban kicserélte a fogságában lévő, elrabolt apácák egy csoportját a saját, Asszad rezsime által fogva tartott női híveire, akkor az utóbbiak között ott volt al-Dulaimi is. Akit két fiával és öccsével együtt vettek őrizetbe. A személyazonosságát az al Kaidához tartozó Nuszra Front egyik tagja fedte fel.

Az asszony egész családja az ISIS odaadó híve. Édesapja, Ibrahim Dulaimi, az ISIS szíriai “emírje” tavaly halt meg a hadsereg ellen végrehajtott támadásban. A nő előző férje egy iraki férfi volt, a dzsihádista iraki Rasidin Hadsereg egyik vezetője, akit az iraki hadsereg lőtt le még 2010-ben, Anbar tartományban. Nővére pedig, akit Duaa-nak hívnak, állítólag öngyilkos merényletben vett részt, amelynek célpontja egy kurd nagygyűlés volt Arbilban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez