Csoportos nemi erőszak miatt bíróság előtt a daloló tábornok fia Kínában

A 17 éves ifjoncot azzal vádolják, hogy négy társával együtt megerőszakolt egy nőt egy szállodában, Pekingben. A befolyásos papa tábornoki egyenruhában szokta dalban éltetni a kommunista pártot a televízióban.

Li Suangcsiang/ Li Shuangjiang/ tábornoknak már nem először okoz gondot a fiacskája. Két évvel ezelőtt BMW-vel száguldozott Peking utcáin, és belerohant egy előtte szabályosan haladó autóba. Annak utasai érthetően tiltakoztak, mire a jeles ifjú alaposan elpáholta őket. Egy járókelő rendőrt hívott, őt is felpofozta. Végül a rendőrök megérkeztek és a fiút lecsukták. Egy évet töltött a fiatalkorúak börtönében. A papa a nyilvánosság előtt ünnepélyesen bocsánatot kért fia viselkedése miatt.
Mi lesz most? Elítéli-e a bíróság a nyegle ifjoncot, akinek édesanyja is a hadsereg büszke dalnoka. És igen befolyásos barátnője van: Hszi Csinping elnök neje, aki maga is korábban a hadsereg énekesnője volt- vezérőrnagyi rangban. Kínában árgus szemekkel figyelik: vajon a bíróság tartja-e magát ahhoz, hogy rangra való különbség nélkül kell ítélkeznie – ahogy ezt épp Hszi Csinping elnök hangsúlyozta. A kormányzó kommunista párt is tisztában van a kérdés súlyával, annál is inkább, mert a bírósági tárgyalásra közvetlenül Po Hsziláj ügye után kerül sor. A főkáder volt a legmagasabb rangú vádlott egy kínai bíróság előtt amióta 1980-ban a Négyek bandáját-köztük Mao elnök özvegyét- elítélték Kínában.
Rossz jel a nyegle ifjonc számára, hogy a Zsenmin Zsipao is megemlíti az ügyét, amikor arról ír, hogy a vezetők és a nép ellentéte növekedhet az ilyen esetek miatt. 2010-ben egy másik nyegle ifjonc halálra gázolta diáktársát, majd a kiérkező rendőröknek ezt vágta az arcába: merjetek engem elfogni, az én apám Li Gang. Ő volt a helyi rendőrfőnök. Fiát mégis lecsukták: hat év börtönt kapott halálos gázolásért.
Mennyi jár csoportos nemi erőszakért? Ez a nyegle ifjonc akár tíz évet is kaphat, de ügyvédje leleményes védelmet dolgozott ki. Azt állítja: nem is volt erőszak! A lány pedig nem más, mint egy prostituált, aki megpróbálta megzsarolni az ártatlan ifjoncot. Hitelt ad-e a bíróság ennek a furfangos védelemnek? Lélegzetvisszafojtva figyelik ezt Kínában, hiszen kiderülhet: a kis vörös hercegek- a nagyhatalmú papák és mamák csemetéi- vajon tényleg különleges védelmet élveznek-e az élet minden területén, így a bíróság előtt is?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez