Internetes rágalomhadjárat a kínai rendőrségen

Hogyan buktassuk meg a főnökünket? Úgy, hogy elterjesztjük róla a világhálón: megerőszakolta egyik női beosztottját! Két rendőrtisztet vallat a belső elhárítás a rágalom kampány ügyében Dél-Kínában.

Többszázezer jüant fizetett ki hongkongi “internetes rágalom stratégáknak” két rendőrtiszt Dongguan városában. A célpont egykori főnökük volt, aki időközben előlépett, mint kiváló rendőr. Kreáltak egy női figurát, aki azt állította, hogy a kiváló rendőrtiszt őt megerőszakolta. Ezen kívül a kiváló és ötletes grafikai kampány azt közölte a szóban forgó rendőrtisztről, hogy korrupt, sőt a beosztottjait is korrupcióra utasította. Több mint egymillióan klikkeltek rá az érdekes rágalomra, több média felület is felhasználta a “figyelemreméltó hírt”, amely ráadásul beleillett az országos korrupció ellenes kampányba, melyet Hszi Csinping elnök hirdetett meg tavaly ősszel.
Csakhogy az elnök mást is mondott: “uralni kell az új médiát!” A Legfelső Bíróság értette a finom célzást, és rendeletet hozott: ezentúl internetes rágalmazás címén börtönbe is lehet kerülni! Pontosan meg is szabták a határt, hogy milyen “sikeres rágalom kampány ” számít bűncselekménynek. Ha 500-szor továbbítják a rágalmat, illetve ha 5 ezren vagy többen kattintanak rá a hamis hírre, akkor az már bűncselekmény!
A két rendőrtiszt, aki nagy pénzért vette meg a “rágalom stratégiát”, messze túllépte a határt hiszen több mint egymillió volt az érdeklődő a Mennyei Birodalomban. Milyen büntetésre számíthatnak a rendőrtisztek elöljáró internetes rágalmazása miatt? Ez lesz az első ilyen ítélet Kínában ahol több mint ötszázmillió internetező várja a választ: milyen komoly bűncselekménynek számít ha valakit alaptalanul rágalmaznak a világhálón a Mennyei Birodalomban?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez