Miss World – és akiknek nem tetszik a szépség

Csaknem ezer rendőr védelmezte a világszépe versenyt Bali szigetén ahol az iszlamista fanatikusok támadásától tartottak. A kikötőt is lezárták, mert az Iszlám védelmezői nevű szervezet hajón akart bejutni a szigetre, és szétverni a Miss World vetélkedést.

 Hetek óta tartott a kampány a világ legnépesebb muzulmán országában a szépségverseny ellen. Végül a szervezők meghajoltak: a fővárosból áthelyezték a szépségversenyt Bali szigetére. A muzulmán többségű országban Bali szigete az egyetlen hely ahol a hindu vallás hívei vannak többségben, ezért jóval nagyobb a tolerancia. Ott nem lepődnek meg a lengén öltözött ifjú hölgyeken, akiket az iszlamista propaganda nemes egyszerűséggel prostituáltaknak nevez. Bali szigetén már volt egy szörnyű merénylet: 2002-ben 202 ember meghalt amikor az Al Kaida indonéziai szervezete bombákat robbantott a szórakozó helyeken. Az áldozatok többsége külföldi turista volt. Ausztrália, az Egyesült Államok és Nagy Britannia nagykövetsége most is felszólította állampolgárait, hogy készüljenek fel valamiféle terrorakcióra, de részleteket nem közöltek.
Kit választottak Miss World-nek ilyen drámai körülmények között Bali szigetén? A 23 éves Megan Young lett a győztes. Ő a Fülöp szigeteket képviselte ugyan, de tulajdonképp az Egyesült Államokban él és ott próbál filmszínészként karriert csinálni. 128 vetélytársát előzte meg, és könnyek között köszönte meg a kitüntető címet, amely minden bizonnyal komoly lökést ad a karrierjének.
Mit tettek az iszlamisták? Az indonéz fővárosban tüntettek, azon a helyen ahol eredetileg a világszépe vetélkedőt rendezték volna. A jelszavuk ez volt: Tolak Miss World, Tolak Obama /Le Miss World-el, le Obamával!/

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez