Keresztény templomokat rombol az Al-Kaida

A kereszteket és a szentek szobrait összetörték két templomban Raqqaban, ahol a főhadiszállását rendezte be az iraki Al Kaida. A 200 ezres városban bevezették a sariat, amely a nem muzulmánokra is kötelező!

 A gyerekek immár csakis “a sarianak megfelelő öltözetben” mehetnek iskolába az északi Raqqa városában. Mit jelent ez? Azt, hogy az egész kislányoknak is egész testet beborító abaja kötelező, kesztyű és fátyol úgyszintén. A fiúk a pakisztáni iszlamista ruházatot kell, hogy kövessék, és a fejüknek mindíg fedettnek kell lennie! Szíriában az ellenzék elítélte a keresztény templomok megrongálását, és a kisebbségek üldözését. Sőt azzal vádolta meg az iraki Al Kaidat, hogy titokban együttműködik Asszad rendszerével. Eddig a kormány hadserege nemigen támadta Raqqa városát, ahol az iraki Al Kaida berendezte a főhadiszállást. Vasárnap viszont légitámadás ért egy középiskolát, és ott legkevesebb 16 diák meghalt.
Mit keres az iraki Al Kaida Irakban? A Kalifátus visszaállítása a célja Irakban, Szíriában és Libanonban. Emiatt szembekerült még az Al Kaida szíriai szárnyával, az Al Nosztraval is. Az ő csapataikat is elűzték Raqqa városából ahol még a keresztény templomokban is katonai parancsnokságot rendeztek be. Raqqaban már nem sok keresztény maradt: a lakosságnak alig több mint az 1%-a. Üldözésük mégis szimbolikus hiszen Szíriai lakosságának több mint egyharmada nem szunnita muzulmán!
Hogy viszonyul mindehhez Asszad kormányzata? Raqqa sokáig a hatalom bázisának számított: tavaly még itt töltötte  Asszad elnök az Aid el Fitr vallási ünnepet. Amióta az Al Kaida elfoglalta a várost, Damaszkuszban újjal mutogatnak a durva vallási üldözésre, és azt állítják: ez vár egész Szíriára, ha hatalomra kerülnek Asszad ellenfelei. A nyugati világ, amely Asszad ellenfeleit támogatja, viszolyogva húzódik el az Al Kaida mind jobban nyomuló erőitől Szíriában, ahol a több mint kétéves polgárháború után most először vezették be Mohamed próféta szigorú törvényét, a sariat egy tartomány székhelyén, a 200 ezres Raqqa városában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez