Ázsia 10 legszebb szállodája

A múlt héten tartották Szingapúrban a Nemzetközi Építészeti Fesztivált. A világ legjobb szállodája címért nyolc ázsiai épület indult – ami jól mutatja a kontinens növekvő szerepét a turizmusban. Ezeket a különleges, csodálatos szállodákat mutatjuk most be. 

 Parkroyal on Pickering ( Szingapúr)

Húsz emeletnyi megszelídített őserdő a város szívében. 

Nippondaira Hotel (Sizuoka, Japán)

A hagyományos japán stílus keresett egyszerűsége – és az üvegfalon át ttisztán látszó Fudzsi. 

arch2

Indigo Hotel (Hongkong)

Wanchai a város szíve, ahol égig érnek a házek. Az indigo ebbe az ultramodern környezetbe illeszkedik -és a tetejéről, az úszómedence mellől lehet csodálni a fém-és-üveg erdőt. 

arch3

 

W Hotel (Kanton, Kína)

Hatalmas, mégis könnyed. Kantotn kína egyik leggyorsabban fejlődő városa, felhőkarcolókat adnak át naponta. A W maga is többfunkciós épület, irodaház, szálloda, szálloda – így a tervezőknek nem csak az esztétikai kihívásokkal kellett megkóüzdeni, hanem a megrendelő szerteágazó igényeivel is. 

arch1

 

Kontum Indochine Café  (Kontum, Vietnam) 

A hatalmas bambusz kúpok a hagyományos  bambuszból készült varsákat idézik, amivel régebben a folyón halásztak. Légkondícionálás nélkül, pusztán a tervezésüknél fogva   tertják hűvösen a teret. 

 

travel2

Bambusz Udvar teaház  (Shiqiao, Kína)

A zen egyszerűsége, a bambusz természetessége, a víz tisztasága – hamisítatlan ázsiai dizájn. 

travel3

Úszó szigetek a Pálma-tavon  (Chongping, Kína)

Chongqing egészen különleges természeti környezetben fekszik – itt találkozik a Jangce, és a Jialing folyó, a Pálma-tó  és a Taiping víztározó.  Az úszó szigetek mindegyike a vízre épület, és mindegyik minden oldaláról más vízi tájkép látható. Az építészek – az ázsiai hagyományokat követve, csak minimálisat adtak hozzá a természet látványához. 

travel4

Casa de la flore (Khao Lak, Thaiföld)

A spanyolos név mögött igazi thai dizájan rejlik, az aminek persze legfőbb vonzereje az ország egyik legszebb tengerpartja, és az arra épülő  modern de stílusos, vadregényes, de elegáns szállás. 

hotels1

 

Mug Hakdong (Geojae, Dél-Korea)

Egyszerű tiszta és fényes, modern letisztult, és engedi, hogy a tenger és az ég érvényesüljön -amit viszont csak az emeletről látni. 

hotels2

Taj Vivanta (Gurgaon, India)

Gurgaon Delhi mellett tíyz éve még poros falu volt, ma India legelgánsabb új városainak egyike. A Vvanta ennek az új dinamikus, elegáns Indiának az egyik szimbóluma. 

hotels3

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez