Megoldódott a jeti rejtélye

Az Oxfordi Egyetem genetikus szakértője, Bryan Skyes professzor állítja: a misztikus himalájai jeti nem más, mint egy jegesmedve felmenőkkel rendelkező barnamedve. Önök hisznek neki?

Újra kitört a jetiláz, miután az Oxfordi Egyetem genetikusa, Bryan Skyes professzor bejelentette: megoldotta a rejtélyt– adta hírül az indiatimes.com. – Alapos vizsgálatnak vetettük alá azokat a szőrszálakat, amelyeket a himalájai Lakadhban, valamint Bhutánban gyűjtöttünk be két jeti-szerű lényről – magyarázta Skyes. – A kutatás során száz százalékos egyezést találtunk a szőrszálak és egy 120 ezer éve élt jegesmedve állkapcsából származó mintával. Ez azt jelentheti, hogy a Himalájában él a barnamedvének egy olyan fajtája, amely a jegesmedve ősétől származik, a jeti pedig nem más, mint ez a medve – részletezte a professzor, aki azt is hozzátette, hogy természetesen még számos vizsgálatot kell elvégezniük a mintán. – Az eredmény nagyon izgalmas és meglepő! – lelkesedett Skyes, és sietve hozzáfűzte, azt azért nem állítja, hogy “kőkorszaki” jegesmedvék kószálnak a Himaláján. – Valószínűleg egy hibrid lényről van szó – mondta.
Skyes meglepő felfedezése egybevág Reinhold Messner hegymászó állításával, aki 1986-ban találkozott, a Mount Everest meghódítása közben, a titokzatos lénnyel. Naplójában ő is azt írta: a jeti valamiféle hegyvidéki medve lehet.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez