Mit hoz a jövő? Funkcionárius feleségek a jövendőmondónál Észak-Koreában

Mindenki fél Észak-Koreában amióta a második számú vezetőt az egész családjával együtt likvidálták- még a gyerekeket sem kímélték! A funkcionárius feleségek most sorban állnak a jövendőmondónál, hogy megtudják: mit rejteget a jövő számukra a világtól elzárt kommunista rendszerben.

Észak-Korea az alkotmánya szerint ateista állam, amely tiltja a vallást és a babonát. Jövendőmondók mégis vannak, és a hatalom megtűri őket. Sőt a hatalmasok maguk is kíváncsiak arra, hogy mit hoz a jövő? A Ló évének első napjaiban sorok kígyóznak a jövendőmondók előtt Phenjanban ahol mindenért sorba kell állni- ez tehát nem újdonság. Az viszont igen, hogy funkcionárius feleségek is belopóznak a jövendőmondókhoz! A hatalmasok rettegnek mióta az ifjú diktátor megölette mentorát, aki nem mellesleg nagynénje férje volt! Ki lesz a következő? Mit akar az ifjú diktátor, aki talán még apjánál is szeszélyesebb?! A hatalmasok családja számára létfontosságú Kim Dzsongun jövőképe, melyet nem ismer senki. Talán csak a jövendőmondók…
Közben a közmédia megkezdte a rendszer alapítójának, Kim Ír Szennek a dicsőítését. A jelenlegi diktátor eddig inkább apját népszerűsítette, de rájött arra: Kim Dzsong Ilt majdnem mindenki utálta- épp szeszélyes természete miatt. Kim Ír Szen, a nagyapa jóval alkalmasabb a dicsőítésre, és ezt az állami propaganda gépezet most meg is teszi. Az ifjú diktátor egy másik fontos döntést is hozott: a személyes szolgálatára rendelt fiúk és lányok, akik hivatalosan a központi művészegyüttes tagjai, legyenek magasabbak öt centivel mint apja idején. A papa ugyanis alacsony volt, ezért nála a lányok 160, a fiúk 170 centi alatt kellett, hogy legyenek. Most öt centivel magasabbak lehetnek azok, akik bekerülnek a diktátort szolgáló művész együttesbe. A lányok közül válasz házastársat olykor maga a diktátor is, és ő jelöli ki, hogy melyik lány melyik vezetőhöz mehet nőül! Így lehet valaki funkcionárius feleség Észak-Koreában. Csakhogy mint a második számú vezető sorsa megmutatta: leszámolás esetén az egész családot megölik! Ezért sok fiatal lány inkább elcsúfítja az arcát, mert nem akar bekerülni a diktátor művész együttesébe, nem akar funkcionárius feleség lenni hiszen a hatalmasok nejei ma a jövendőmondóktól tudakolják: mit hoz számukra a jövő a világtól elzárt kommunista diktatúrában Észak-Koreában?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez