Az indiai pasik a leglustábbak a világon

Csak 19 percet fordít egy nap házimunkára egy férfi Indiában, és ezzel az utolsó Ázsiában is. Európa áll az élen: Szlovénia 114 perccel világelső.

 

 

A teremtés koronája szeretne otthon segíteni, de nem tud. Mamája ugyanis úgy nevelte Indiában, hogy egy férfi embernek szalmaszálat sem szabad otthon keresztbe tennie. A házimunka a nők dolga. A szebbik nem naponta 298 percet tölt házimunkával Indiában- ez is rekord. A többi ázsiai ország sem nagyon dicsekedhet: Japánban 24, Dél-Koreában 21, míg Kínában 48 percet fordít házimunkára egy férfiú.

A szokásokon túl van azért ennek egy prózai oka is: Ázsiában nagyon olcsó a cseléd. Szinte mindegyik középosztálybeli család megengedheti magának azt, ami Európában is természetes volt a második világháború előtt: cselédet tarthat. Így aztán Indiában a férfiak valóságos paradicsomi jólétet élvezhetnek: rengeteg idejük marad a szórakozásra. 283 perc naponta- ez is rekord. De a nők sem nagyon maradnak el mögöttük, nekik 211 perc jut. Vagyis rengeteg házimunka a cselédnek jut. Mindeközben a világ tele van rémtörténetekkel a cselédek nyomorúságos helyzetéről. Malajziában a bíróság nemrég ítélt halálra egy villanyszerelőt és nejét, akik halálra éheztették indonéz cselédlányukat.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez