Allah óvja az orángutánt

Fatwa vagyis vallási tilalom védi a jövőben a ritka állatokat Földünk legnépesebb muzulmán országában. “Ők is Allah teremtményei!”- érvelt a Legfelső Iszlám Tanács titkára amikor bejelentette a határozatot.

 

 

Vajon mennyire veszik komolyan a hétköznapokban ezt a tilalmat?

Szumátra szigetén, ahol az orángután, elefánt, vagy tigris él, az egész vadvilágot fenyegeti az ültetvények terjeszkedése. Felégetik ugyanis a dzsungelt, hogy a helyen aztán pálmaolajat termeljenek, melynek Indonézia az egyik legnagyobb exportőre a világban. 130 elefánt pusztult el így, mert a szó szoros értelmében kifüstölték őket. Régebben tigrisek éltek Balin és Jáva szigetén is, ma már csak Szumátrán élnek, de kérdés, hogy meddig? Mindenesetre a fatwa kiadása után a környezetvédelmi minisztérium jelezte: a jövő héten összeülnek a fatwat kiadó tudós imámokkal, hogy egyeztessenek a közös cselekvés lehetőségéről.

Indonéziában több mint 200 millió muzulmán él, ha mindenki komolyan veszi a fatwat, akkor ez hosszú életet biztosít az orángutánnak éppúgy, mint az elefántnak hiszen ezentúl már Allah is óvja őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez