Napokkal a választás előtt kirúgták a teljes választási bizottságot!

A négytagú bizottság tagjai ezenkívül felfüggesztett hathónapos börtönbüntetést is kaptak a Maldive szigeteken, mert nem tisztelték a Legfelső Bíróság döntését.

 

 

Március 22-én lesznek a parlamenti választások, melyeket elvben a választási bizottságnak kellett volna menedzselnie. Most azonban mindenkit kirúgtak, az elnököt és az alelnököt is.

A Legfelső Bíróság arra kötelezte a parlamentet, hogy mielőbb töltse fel a választási bizottságot. Hogy alakult ki ilyen éles ellentét a Legfelső Bíróság és a választási bizottság között?

Tavaly ősszel elnökválasztást tartottak, és nem az a jelölt futott be, akit a hatalom várt. A választási bizottság szerint szabályos és érvényes volt a választás. A Legelső Bíróság szerint nem. Ennek megfelelően a Legfelső Bíróság érvénytelennek minősítette a választást, melyet a nemzetközi megfigyelők szabályosnak tekintettek. Itt tart most az ügy nem egészen két héttel a parlamenti választás előtt. Milyen lesz az új választási bizottság?
Az Európai Unió helyszínen tartózkodó megfigyelői mindenesetre köszönetet mondtak a kirúgott választási bizottságnak és csak reménykedni tudnak abban, hogy ezek után tiszta választásokat tartanak majd március 22-én a Maldive szigeteken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez