A Skymark új egyenruhája kiverte a biztosítékot a kiszolgáló személyzetnél

A Skymark légitársaság felszolgáló személyzetének készült új miniszoknyás egyenruhája feszültséget szült a személyzet egy csoportjánál, akik azt állítják, hogy a ruha zavarni fogja megfelelő működést járatokon és valószínűleg szexuális zaklatást is fog szülni.

 

 

Decemberben az eddig főként Boeing repülőgépeket használó Skymark bejelentette, hogy először fog tíz A330-300-as Airbus-t használni a most tavasszal kezdődő Haneda-Fukuoka útvonalakon.

Hogy reklámozzák az Airbus járatait felfedték azt a miniszoknyás egyenruhát, amelyben a fedélzet személyzete fog dolgozni a középnagyságú járatokon.

Az egyenruhát bírálta a Japán Kiszolgáló Személyzet Államszövetsége, amely tagja a Japán Légiközlekedési Alkalmazottak Államszövetségi Uniójának. Az egyenruha szintén komoly vitát váltott ki az interneten.

A csoport azt állítja, az egyenruha nem megfelelő arra a munkára, amit a személyzet végez, mivel ebbe beletartózik a magas helyekre való nyújtózkodás és a lehajolás is.

„A Civil Légihajózási Törvény 73-3-as cikke kimondja, hogy a biztonságot fenyegető tilalmakba beletartozik a szexuális zaklatás. A felszolgáló személyzetnek kötelessége, hogy megelőzzék ennek megtörténtét, de aggályaink vannak, mivel az egyenruha kinézete valószínűleg épp ilyen fajta cselekményeket hozna létre,” – írja a szövetség a február 25-én kiadott közleményében, internetes blogján

„Továbbá a Skymark termékként kezeli a nőket, mivel azt reklámozza, hogy ez az egyenruha vonzani fogja az ügyfeleket. Kétségbe kell vonnunk a cég moralitását, mely szerint a biztonságnak kellene az első helyen szerepelnie.”

A szövetség állítja, hogy több kommentárt kapott már a személyzetektől, az viszont nem világos, hogy pontosan melyik légitársaságnak dolgoznak.

Néhányan azt írták, hogy ügyelnie kell majd az egyenruhát viselőnek arra, hogy ne készüljenek róla titokban fényképek, amelyek elvonhatják a figyelmét munkavégzés közben.

A Skymark egy szóvivője azt állította, hogy nem kezeli termékként a női munkavállalóit és elmagyarázta, hogy az egyenruha része annak a kampánynak, amelyben a 271 férőhellyel rendelkező, A330-as debütálását szeretnék reklámozni.

„Az A330-as először fog bemutatkozni Japánban a Skymark-tól. A repülőgép belseje nagyon kényelmes, „Zöld Ülésekkel” van felszerelve, hogy még több hely legyen az ülések között. Azt szeretnénk, ha az emberek tudnának róla, így bevezettük az új készítésű egyenruhát” – mondta a szóvivő.

Azt is elmondta, hogy az egyenruha nem veszélyezteti a közlekedés biztonságát és a társaság konkrét panaszt még nem kapott az államszövetségtől.

Az egyenruhát a hat hónapos kampány időszak alatt fogják használni, amely május 31-én kezdődik és csak azon kiszolgáló személyzetnek kell viselni, akik az A330-ason fognak szolgálni.

Hat hónap után a légitársaság visszafog váltani az eredeti, már megszokott egyenruhájára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez