Nem én vagyok a bitcoin atyja!

Ezt közölte a sajtóval a japán-amerikai Dorian Prentice Satoshi Nakamoto, aki jelenleg Kaliforniában él. A Newsweek címlap sztoriban közölte: megtalálta a számítógépes pénz atyját!

 

 

2009 óta kering a világ számítógépein a bitcoin, amely alternatív pénzt jelent, amely országhatárokat nem ismerve mindenki számára elérhető. Árfolyama decemberben felfutott 1200 dollárra, mára majdnem a felére, 665 dollárra csökkent. Sokan kedvelik a bitcoint, akik nem szeretik, ha kérdéseket tesznek fel a pénz eredetét illetően. Ezért állítólag a maffiák is igen aktívak, és persze a rendőrség is figyel.

De ki a bitcoin atyja? Rejtély. A Newsweek azt állította, hogy megtalálta a szoftver művészt, aki a semmiből egy új világot teremtett: a 64 éves Dorian Prentice Satoshi Nakamotoról lenne szó. Maga az érintett azonban tagad. A titokzatos férfiú 10 éves korában költözött át Japánból az USA-ba, de még mindig rosszul beszél angolul. Kiváló szoftver fejlesztő, aki nem beszélhet nagyon a múltjáról, mert a legfőbb megrendelője az amerikai hadsereg volt. Azértis lett amerikai állampolgár, mert különben nem vehetett volna részt azokban a szoftver fejlesztésekben, melyek a hadiiparban folytak és folynak. Állítása szerint nem dolgozott a pénzügyi szektorban. Egész rövid időt töltött egy cégnél, amely a Citibank számára készített programokat. Szerinte a bitcoint bárki létrehozhatta, aki megfelelő szoftver tudással rendelkezik. De nem ő volt! – cáfolja a Newsweek címlap sztoriját a 64 éves japán-amerikai szoftver fejlesztő, akit sokan- ennek ellenére- a bitcoin atyjának tekintenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez